Tips på böcker som inspirerar din träning

Pepp och inspiration är nog så viktigt för träning. Därför kan en bra träningsbok vara en hjälp på vägen.

Experter och gurus finns överallt, särskilt inom dagens hälsa och träning. Men det finns alltid små guldkorn som sticker ut från mängden. Här är fyra av dem.

Spring mer – bli en bättre löpare William Valkeaoja Vill du förbättra din löpning är detta en perfekt träningsbok. William Valkeaoja ger i boken en grundlig genomgång av fysiologi, träningslära och aktuell forskning. Tillsammans skapar det grymma förutsättningar för att göra din löpträning mest effektiv. Välj rätt skor, förbered din träning och gör uppföljningar efter dina pass. Valkeaoja är legitimerad fysioterapeut och har drivit flera framgångsrika träningspoddar, så han vet vad han talar om!

Styrketräning som ger resultat: enkla övningar för en stark och vältränad kropp Susann Hempel Går du ofta på gym och vill ta din träning till nya höjder och mot specifika mål? Då är denna boken full av bra träningsprogram. Synliga resultat, som att få magrutor eller muskulösa armar, innebär samtidigt att du stärker din fysik. Aktiva och tränade muskelgrupper gynnar hela din kropp. Övningarna i boken kan du dessutom köra både på gym eller hemma, perfekt i tider av flexibla möjligheter.

Self-care: mat, stress, träning, självkänsla, återhämtning Anja Forsnor Wärn, Alexandra Kamperhaug För en samlad helhet, där träning är en del av en hälsosam livsstil, är Wärn/Kamperhaugs bok perfekt. Titeln fångar det mesta – och belyser vikten att få med samtliga i livet. Tränar du för att må bra är kosten och återhämtningen minst lika viktig som själva passen på gymmet eller i löparspåret. Och att du mår bra genom hela processen, för träning ska ju vara roligt!

Effektiv träning: 8 minuter om dagen: utan redskap Thorstein Tschimer Komma i form, med bara åtta minuters träning om dagen? Jodå, vetenskapen visar att det är fullt möjligt. Med intensiva och effektiva övningar kan du förbättra både smidighet och uthållighet. Träning med kroppens egen vikt är i fokus i Tschimers bok, med övningar som stärker flera muskelgrupper i taget. En grym helhetslösning, om tiden tryter men du inte vill tumma på träningen.

Glöm inte att träningen ska vara kul, först och främst. Anpassa efter dina behov, så lusten och glädjen finns i varje pass!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.