Krispiga grönkålschips

Grönkålen är en allsidig, nyttig, klimatsmart och julig medlem i kålfamiljen. Men låt dig inte luras, kålen kan användas till långt mycket mer än den klassiska grönkålssalladen. Testa till exempel att göra grönkålschips – det är lätt som en plätt och blir förvånansvärt krispigt och gott. Chipsen funkar att äta precis som de är, som topping på en krämig pasta eller varför inte som tillbehör på julbordet?

Ingredienser 6–8 personer: 600 gram plockad grönkål 1 dl olivolja Flingsalt

Om man vill: Chiliflakes Parmesanost

Gör så här: Värm ungen till 150 grader. Repa bladen från den tjocka bladnerven och lägg grönkålen i en bunke. Ringla över olivoljan och massera in i bladen så att det kommer olja överallt. Fördela grönkålen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter så att de blir knapriga och krispiga. Salta före servering och toppa eventuellt med chiliflakes eller riven parmesanost. Ät som de är eller som tillbehör till middagen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.