Månadens medarbetare – Jonna Jansdotter Svensson

En flytt till landet, en ny tjänst inom STC och ett brinnande intresse för träning och människor. Det är en kort introduktion av månadens medarbetare – Jonna Jansdotter Svensson.

Jonna jobbar som GTA och PT på STC i Eslöv och Malmö. Men från och med september får hon en ny tjänst som bland annat innebär ansvar över personliga tränare i Skåne och utbildningsuppdrag i gruppträning.

– Jag är så peppad, ingen dag kommer vara den andra lik. Jag kommer vara ute på anläggningar, guida och sätta upp individuella mål tillsammans med personliga tränare. Sedan kommer jag hålla i PT-grupper och ha enskilda klienter, utveckla koncept och arrangera onlineutbildningar för instruktörer i hela landet. Jag älskar att ha så varierade arbetsuppgifter.

Jonna som kommer från Malmö har jobbat på STC i två år. När hon och hennes familj köpte ett hus ute på landet ville hon arbeta i närheten och såg den spännande tjänsten på STC Eslöv.

– I grunden är jag fotograf, men jag har alltid dragits till att jobba med människor och att få utvecklas och vara kreativ. Det är man som PT också. Jag älskar att få vara en del av en klients resa. Att få följa dem genom uppgångar och nedgångar och hjälpa dem med både den mentala och fysiska biten.

Som gammal fotbollstjej, yngst av två bröder och med en pappa som hade simning i blodet har idrott och träning alltid varit en del av Jonnas liv. Hon är uppväxt med inställningen om att ingenting är omöjligt och att man kan träna sig till framgång.

– Jag har alltid varit en sån som ger mig tusan på att klara saker och är väldigt resultatinriktad. Jag har tränat med mycket pannben men numera mest för att må bra och tycker om tanken på att klara av olika saker – springa, lyfta tungt, göra yoga eller bestiga Kebnekaise.

Jonna älskar att vara i gymmiljön. Hon tycker det är en unik aura där det finns mycket känslor som skapar energi; någon är nervös, någon är taggad, någon sätter personligt rekord i marklyft. Hon älskar att STC innebär utvecklingsmöjligheten.

– Här tar man vara på människors kompetens vilket gör att folk stannar. Det finns interna utbildningar och är högt i tak. STC är fullt av talangfulla, positiva och drivna medarbetare.

I framtiden vill Jonna fortsätta att utveckla sig själv och medarbetare inom företaget. Hon vill utmana varje instruktör och tillföra energi och få dem att förstå att det är viktigt att vara människokännare när man jobbar med träning.

– Det är ett privilegium att vi varje dag får vara en del av en människors resa. Jag älskar att guida människor, både klienter och andra instruktörer. Att få människor att tro på sig själva och se utveckling. Det är fantastiskt!

Fem snabba...

Bästa träningsövningen? Tungt sumo marklyft. Och gruppträningenskonceptet HIIT cross. Bästa mellanmålet? En helt klassisk banan som man drar upp ur träningsväskan. Hur gör du för att koppla av? Det allra bästa är en oslagbar kombo av podd och bastu. Knep för att behålla sommarkänslan? Jag är fel person att fråga, för jag älskar hösten. Men ta vara på att gå ut, ta en promenad eller liten paus utomhus bara. Peppigaste träningslåten? The Death of EDM.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.