Månadens medarbetare – Frida Nordström

Om du besöker STC i Härnösand är chansen stor att du träffar Frida Nordström – månadens medarbetare! Med stor passion för såväl hälsa som träning leder hon dagligen träningspass och ser till att klubben alltid är en inspirerande och motiverande plats för dess medlemmar.

Frida har arbetat på STC i Härnösand i snart två år. Och det som började som ett extrajobb i receptionen utvecklades snabbt till en bredare tjänst där hon har fått möjlighet att utöva sitt intresse och sina kunskaper inom både hälsa och träning. Alldeles nyligen blev hon dessutom färdigutbildad personlig tränare, en dröm som vuxit fram under tiden på STC, berättar hon.

– Jag har alltid velat arbeta med människor och hälsa. Förut hade jag en bild av att jag ville bli sjukgymnast, men under min tid på STC växte tankarna om att bli personlig tränare fram. Det gick väldigt fort, men kändes rätt och som om allt föll på plats, säger Frida.

Med en färsk utbildning i hamn är tanken framåt att få utvecklas inom yrket som tränare, och hjälpa STC:s medlemmar att nå sina hälso- och träningsmål. Men redan sedan tidigare har Frida en hel del erfarenhet inom området, bland annat genom att leda träningspass.

– Jag är instruktör inom både STC HIIT och STC Functional, och håller även i seniorpass. Det är roligt att varje dag få träffa så många människor och uppleva den glädje vi har på klubben. Dagarna på jobbet ser aldrig likadana ut, vilket jag verkligen uppskattar.

Hur ser din egen träning ut? Vad gillar du mest? – Jag är en periodare när det gäller träning, men har alltid tyckt om att röra på mig. Som yngre spelade jag en hel del fotboll och gick i friidrott, men nu ligger fokus på löpning och HIIT-klasserna som är en kombination av styrka och kondition.

Vad ser du framemot nu – både karriärmässigt och privat? – Att få använda mina nya kunskaper på riktigt och utvecklas som personlig tränare. Men först ska jag ta lite semester, då bär det av till fjällen. Där trivs jag som allra bäst!

Fem snabba: Träning under sommaren: Löpning, men också gärna något med både styrka och flås. Bästa endorfinhöjaren: Träning så klart, framförallt HIIT-pass. Ben eller rygg: Ben! Bästa motivationstipset: Mjukstarta och trappa upp successivt! Favoritmusik vid träning: När jag tränar själv föredrar jag podd, men på pass blir det så klart alltid något med tempo.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.