Månadens medarbetare – Marica Nordqvist

Sedan barnsben har dans varit en självklar del av livet för månadens medarbetare, Marica Nordqvist. Efter flera utlandsvistelser fullspäckade av Zumba-pass väcktes drömmen om att själv få leda andra till välmående genom rörelse.

Marica jobbar idag heltid som eventsäljare i Stockholm, men sedan januari i år leder hon även Zumba-pass på STC:s gym på Hötorget och i Hagastaden. Dansen har för Marica varit en ständig följeslagare i hennes liv. Efter att ha dansat Zumba i såväl Australien som Schweiz och Tyskland, bestämde hon sig för att själv utbilda sig till dansinstruktör.

- Det är det bästa beslutet jag någonsin tagit. I början handlade det om att uppfylla min egen dröm och göra något av kärleken till dansen, men när jag väl började undervisa märkte jag att mitt fokus snabbt skiftade. Då handlade det mer om gruppen som jag fick äran att träffa och leda. Att vara dansinstruktör har gjort att jag själv utvecklats som person, berättar Marica.

Hennes resa hos STC började när hon såg att de sökte nya Zumba-instruktörer. Trots att hon trivdes på sitt dåvarande jobb som dansinstruktör ville hon fortsätta utvecklas, och tog därför chansen att söka.

- Efter intervjun med STC kände jag att det var helt rätt beslut att börja som instruktör hos dem. Den energi och känsla som STC förmedlade övertygade mig verkligen.

Hon beskriver sig själv som en driven person som trivs när det händer mycket, och den energin kommer väl till pass när hon undervisar sina grupper i danssalen.

- Det är ju något helt magiskt att få dansa med alla dessa människor. Att se alla deltagare växa och ta sig an utmaningar under passen ger mig massor av energi. Jag tror och hoppas att jag lyckas förmedla känslan av att det är okej att ta plats och våga vara sig själv.

Vad betyder träning och hälsa för dig? - För mig handlar det om att välja sig själv, och att känna att de val man gör – vare sig det gäller träning eller något annat – genererar trygghet, lugn och balans. Jag tror starkt på att man behöver må bra i sig själv för att må bra i andra delar av livet, och det är det här budskapet som jag försöker nå ut med när jag håller mina pass.

I framtiden drömmer Marica om att utvecklas ännu mer inom dans och fortsätta få sprida glädje genom rörelse. Hon har nyligen tagit fram ett helt eget danskoncept som hon hoppas få sätta igång snart.

- Mitt eget danskoncept heter Flow & Glow och bygger på sjävkärlek och vikten av att vara sig själv. Det känns som nästa självklara steg i min resa inom dans, så vi får se vad som händer framöver.

Fem snabba… Bästa endorfinhöjaren: Dans, hög musik och discolampa! Favoritträning under sommaren: Vandring i berg och natur. Favoritsnacks: Glass – det löser allt! Vad är livsnjutning för dig? Att våga stanna upp och ta vara på de små sakerna i vardagen. Bästa träningsmusiken? Hiphop! Just nu lyssnar jag mycket på Red Astaire som var en god vän till mig. Hans musik betyder mycket för mig och gör mig alltid peppad.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.