Kom igång med vårträningen – 5 enkla tips!

När våren närmar sig är det många som känner sig sugna på att komma igång med träningen, men ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja. Här listar vi 5 enkla tips för hur du kommer igång.

1. Ge dig ut i friska luften Om det är något som kroppen mår bra av så är det en promenad i den friska luften, och visst bör promenader räknas som träning! Det kan många gånger anses lika hälsosamt som löpning – dessutom är det extra härligt på våren när träden börjar blomma. Regelbundna promenader kan dessutom minska stress och bygga upp din kondition, perfekt för en mjukstart på vårträningen.

2. Cykla till jobbet Om du har möjlighet, cykla till jobbet för en uppiggande start på dagen. Dessutom stärker du dina muskler och förbättrar din kondition och balans. Studier visar att du får bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga och att andningen stimuleras. Fördelarna är oändliga!

3. Hitta en träningskompis Att träna tillsammans med en kompis funkar inte för alla, men vissa tycker att det är enklare att komma till skott om tränar tillsammans med någon annan. Tränar du ensam är det lätt att hitta ursäkter för att inte träna, med en träningskompis är det större chans att träningen blir av som planerat. Framförallt har ni en egen hejarklack i varandra, kanon när peppen behöver lite extra bränsle.

4. Gör en motiverande spellista En detalj kanske, men det finns faktiskt forskning som visar att musik kan påverka din prestationsförmåga under ett träningspass! Skapa en lista, gärna med lite högre tempo, som du kan lyssna på under träningspasset. Även om du inte märker skillnad i prestation kan vi nästan lova att det kommer kännas roligare att träna med din favoritmusik i öronen.

5. Boka in ett pass med personlig tränare Är du nybörjare kan det vara skönt att få tips och idéer på hur just nu ska träna för att komma dit du vill. En personlig tränare utgår från dina förutsättningar och hjälper dig sätta ihop ett träningsprogram anpassat för dig, oavsett hur dina träningsmål ser ut. Kontakta din klubb för att boka!

Vill du ha fler tips eller undrar något är du alltid välkommen att hugga tag i någon av oss på din närmaste anläggning. Lycka till och framför allt – ha kul!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.