Smarriga och nyttiga saffransbollar

December fylls ofta av godsaker som pepparkakor, lussekatter, julgodis och glögg. För dig som vill bryta av med en nyttigare variant funkar de här smarriga rawfood-bollarna lika bra till mellanmål som på adventsfikan. Dessutom behöver de varken jäsa eller gräddas – enklare blir det inte!

Ingredienser ca 15 st: 14 små eller 8 stora dadlar 2 msk kokosolja 2 dl cashewnötter 1 påse saffran 1 nypa flingsalt 1 krm kardemumma 2–3 dl havregryn 2 msk starkt kaffe 2 dl riven kokos

Gör såhär: Kärna ur alla dadlar och lägg i en mixer (det går bra med stavmixer också). Tillsätt alla andra ingredienser och mixa tills allt blir till en fast deg. Är degen för torr så kan du tillsätta mer kaffe eller kokosolja. Är degen för blöt så kan du tillsätta mer havregryn. Forma till önskad storlek på bollar och rulla i kokos. Låt vila i kylen en stund. Njut!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.