4 tips på hur du hittar tillbaka till träningsrutinerna

Från sol och bad till jobb, skola och ny dygnsrytm. Att återgå till dina rutiner efter en lång semester är inte alltid det lättaste, kanske främst när det gäller träningsrutiner, men det finns små knep som kan underlätta.

Det är inte ovanligt att träningspassen blir färre under sommaren, och det kan därför kännas lite kämpigt att komma i gång med sina vanliga träningsrutiner när semestern börjar lida mot sitt slut. För att det inte ska kännas som en alltför jobbig utmaning att komma i gång igen nu till hösten har vi samlat ihop fyra tips och råd.

Ta det i din takt Det är helt okej om det tar lite tid att komma i gång med träningen de första veckorna efter ledigheten – speciellt eftersom det nu är fler saker i vardagen som kräver ditt fokus. Motivationen till att åka till gymmet är förmodligen, av naturliga skäl, inte lika hög som när du var som mest aktiv. Men låt inte detta stressa dig! Börja i stället lugnt för att faktiskt se till att du kommer i gång, och öka sedan successivt.

Fokusera på tekniken När du väl kommit i gång med träningen igen är det viktigt att du inte börjar för hårt. Det är extra viktigt om du inte varit så aktiv under semestern. Lägg gärna extra fokus på tekniken och utförandet av övningarna. På så vis får din kropp en chans att vänja sig vid träningen igen, och du minskar dessutom risken att skada dig.

Satsa på helkroppspass Om du inte riktigt vet var du ska börja, så är ett bra tips att satsa på pass som tränar hela kroppen de första två veckorna. Då vänjer du alla muskler och ger muskelminnet lite hjälp på traven. Om din träning främst består av löpning kan du i stället börja med snabba promenader eller kortare intervallpass.

Se det som en nystart För många kan det kännas lättare att komma in i träningsrytmen igen genom att försöka se det som en nystart. Varför inte inleda höstträningen genom att testa en ny träningsform för att väcka träningslusten – kanske hittar du ett nytt favoritpass? Du kan också preppa med ett par nya skor eller nya träningskläder som du känner dig bekväm och stark i. Små saker som kan göra stor skillnad!

Lycka till med träningen i höst!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.